I.v.m. het coronavirus zijn wij gesloten. We zijn wel geopend voor bezorgen en afhalen! Bekijk menukaarten

Heerlijk genieten van smaak en gastvrijheid!
Voor vragen en reserveringen kunt u ook bellen: +31 (0) 487 56 23 29
Reserveringen:
+31 (0) 487 56 23 29
Brasserie het Anker

Over ons

Brasserie ’t Anker is een sfeervol restaurant gelegen aan de oever van de Maas bij Alphen aan de Maas en Maasbommel. U hebt bij ons volop gelegenheid om tot rust te komen en heerlijk te eten en te drinken, dankzij de gastvrije bediening en de informele sfeer.

Veelzijdig in gastvrijheid
U kunt bij ons al vroeg op de dag terecht voor een heerlijke lunch, waarbij u kunt kiezen uit de gevarieerde lunchkaart. Ook voor een gezellig en smaakvol diner en een gezellige borrel staan wij voor u klaar. Wilt u eens extra verwend worden? Kom dan voor een High Tea, een High Beer of een High Wine met allerlei heerlijkheden, bestel catering op restaurantniveau voor uw familie- of bedrijfsfeest of laat de barbecue volledig door ons verzorgen. Ook voor bruiloften en andere feesten kunt u bij ons terecht. Samen met u plannen wij uw feest om te zorgen dat het een onvergetelijke herinnering voor u wordt.

Bij Brasserie ’t Anker krijgt u altijd een warm, gezellig en vriendelijk onthaal!

NIEUW: Volg onze acties rondom de feestdagen en andere activiteiten via de tab “Over ons/nieuws”. Wij  houden u hier graag op de hoogte van alles wat wij de komende tijd voor u in petto hebben!

Locatie

Brasserie ’t Anker in het Gelderse Alphen aan de Maas heeft een heerlijk uitzicht over de rivier de Maas. We hebben bij ons restaurant een gezellig terras, waar u in de zomer van de zon en het uitzicht kunt genieten.

Tegenover onze Brasserie is een jachthaven, zodat u na een dagje varen of onderweg kunt aanmeren om vervolgens te genieten van onze gastvrijheid en een lekkere maaltijd of een gezellig drankje.

Ook op uw wandel- of fietsroute ziet u de witte Brasserie al vanuit de verte liggen. Een plek om lekker bij te komen van uw sportieve inspanningen onder het genot van een smakelijke maaltijd, koffie of een biertje.

Bent u met de auto? Bij ons is er genoeg parkeergelegenheid naast de deur, zodat u binnen of op het terras in alle rust van het eten en drinken kunt genieten.

Brasserie het Anker

Aan de Maas

Tijdens uw fietstocht in het Land van Maas en Waal kunt u zomaar het witte huis van Brasserie ’t Anker tegenkomen. Vooral in de zomer zien wij ook wandelaars, maar vooral veel fietsers die genieten van het rivierenlandschap, de mooie uitzichten, de vrije natuur en de gezellige dorpjes. Op uw route kunt u in het voorjaar de fruitbomen in bloei zien staan in het dijklandschap. Leuk en gemakkelijk is het om zelf uw route samen te stellen met behulp van het fietsroutenetwerk.

Vlak bij Alphen komt u langs recreatiegebied Den Gouden Ham, en niet ver daar vandaan de Tuinen van Appeltern en het beroemde stoomgemaal de Tuut.

Als u ook eens in het gemoedelijke Brabant een kijkje wilt nemen, steekt u gemakkelijk over met de veerpont Oijen-Alphen en eventueel met de veerpont Megen - Maasbommel of Megen -Appeltern weer terug.

U kunt Alphen ook bereiken via het water. Aankomend over de Maas legt u aan in jachthaven Maasbommel om de rivier ook eens van de andere kant te bekijken.

Geschiedenis

Brasserie ’t Anker is gevestigd in het voormalige stoomgemaal Leeuwense Sluis, dat in 1914 werd gebouwd. De Leeuwense Sluis werd gelijk met de Rijkse en Blauwe sluis gebouwd om de overstromingen die het gebied rondom het Land van Maas en Waal al eeuwenlang teisterden, tegen te gaan. Het gemaal deed dienst als waterinstallatie om de waterstand in de polder te regelen en pompte water weg uit de polders van Boven- en Beneden Leeuwen, Wamel en Puiflijk.

Aan de wateroverlast kwam pas echt een einde na aanleg van het Maas-Waalkanaal tussen Heumen en Weurt (1921 – 1927). De Leeuwense Sluis werd vanaf 1954 door Koos van Heck als woonhuis gebruikt, nadat de machines uit het gemaal werden gesloopt en de schoorsteen werd afgebroken. Vervolgens begon zijn broer, Janus van Heck, in het gebouw een snackbar. Na een verbouwing in 1979 transformeerde het voormalige gemaal in Disco-Bar-Dancing De Schans. Sinds februari 2010 is hier Brasserie ’t Anker gevestigd.

Brasserie het Anker geschiedenis